27 de març: Trobada amb l’economista Andreu Mas-Colell

Els socis del Cercle d’Economia de Menorca rebran el proper dilluns 27 de març a l’economista i exconseller de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, que farà un anàlisis macroeconòmic del moment actual que viu el nostre país i la zona Euro, que veu amenaçada la  feble recuperació de la sortida de la crisis per aspectes com el Brexit, que poden afectar específicament les Balears o les tensions comercials amb els Estats Units arran de la tèrbola relació amb el nou president dels Estats Units. La visió i experiència internacional del professor Mas-Colell, que entre d’altres va ser Catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard o professor d’Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia (Berkeley) asseguren poder trobar respostes solvents a tots aquests interrogants.

Com dèiem, Andreu Mas-Colell és professor (catedràtic) d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra. Va ser catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard (1981-96), professor d’Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia (Berkeley) (1972-80) i president de la Barcelona Graduate School of Economics (2006 – desembre de 2010).  És membre de l’Econometric Society i va ser-ne el president el 1993. L’any 1997 va ser elegit membre associat estranger de la National Academy of Sciences dels EUA i membre honorari estranger de l’American Economic Association. De l’any 2000 al 2003 va ser conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Ha estat membre del Consell Assessor del Servei d’Estudis de “la Caixa”, president del Consell Assessor Científic de Telefónica Investigación y Desarrollo i membre de la Junta Directiva del Cercle d’Economia. Des de desembre de 2010 a gener de 2016 fou conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El juny de 2016 fou nomenat president del Barcelona Institute of Science and Technology.

Ha escrit més de cent treballs d’investigació sobre temes que abasten des de la teoria abstracta de l’equilibri general i l’estructura dels mercats financers fins a polítiques de preu per a empreses públiques, passant per la teoria de jocs d’estratègia. Ha estat guardonat amb el premi Rey Juan Carlos d’Economia (1988), la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1990), el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1994), el Premio Nacional de Investigación Pascual Madoz (2006), la Creu de Sant Jordi (2006), el Reconeixement al Progrés Empresarial de la CECOT (2008), el premi Cercle d’Economia (2008) entre molts d’altres

La trobada amb el Sr. Mas-Colell tindrà lloc al Restaurant La Minerva, on compartirà un dinar de treball amb els socis del Cercle d’Economia de Menorca.

22-març-2017
Categories: Agenda | Etiquetes:

ENTITATS COL·LABORADORES