El Cercle organitza una nova trobada entre estudiants i directius perquè coneguin la realitat empresarial de Menorca i les seves sortides laborals
Sovint la teoria econòmica i empresarial que s’estudia a les aules no es correspon amb la realitat de mercat que es viu als diferents sectors productius de la nostra illa. Una situació que genera clixés erronis sobre determinades professions i que en alguns casos, no permet cobrir la demanda de mercat existent. És per això que el Cercle d’Economia de Menorca ha decidit organitzar una nova trobada entre estudiants i empresaris amb l’objectiu que l’alumnat pugui escoltar el testimoni en primera persona de diferents directius dels sectors econòmics més rellevants de l’illa, perquè coneguin quines són les perspectives professionals i laborals de futur. Des de l’entitat que presideix Francisco Tutzó, s’ha convidat a 210 estudiants de primer i segon de batxillerat dels Instituts Pasqual Calbó de Maó, Josep Maria Quadrado de Ciutadella, Josep Miquel Guardia d’Alaior, Maria Àngels Cardona de Ciutadella i Joan Ramis i Ramis de Maó, que actualment cursen la matèria d’economia perquè hi puguin assistir i participar. “És la segona vegada que promovem aquesta experiència que sempre porta resultats molt positius perquè reforça lligams entre l’escola i l’empresa, entre els alumnes i el seu futur” explica Tutzó, President del Cercle.
Cinc directius diferents de sectors empresarials moderats pel Catedràtic de la UIB, Antoni Riera
L’acte entre estudiants i empresaris estarà moderat pel Catedràtic d’Economia Aplicada de la UIB, Antoni Riera, i tindrà com a ponents a Antònia Bosch (Sa Cooperativa del Camp) com a representant del sector agrari, José Luís Sastre (Sasga) del sector nàutic, José Guillermo Díaz Montañés (Artiem Fresh People), del sector turístic Jesús Vidal (Vidal & Vidal) pel sector bijuter i Carmen Crespo (Centre Bit) pel sector tecnològic. Durant la trobada, que tindrà lloc a la Sala Multifuncional d’Es Mercadal a les 10.30 del matí, està previst que la dinàmica de la sessió permeti als alumnes puguin demanar consells orientadors de caràcter professional o bé realitzar aquelles preguntes que més els preocupin sobre l’economia menorquina. El propi Cercle d’Economia, a través del patrocini de l’empresa Autocares Torres, farà el transport gratuït dels alumnes i professors que participen.











