Trobada amb l’empresar i soci del Cercle, Joaquim Coello

El Cercle d’Economia obre la seva agenda habitual de contactes d’aquest 2018 amb una trobada el proper dissabte amb l’empresari i soci del Cercle, Joaquim Coello, per tal de conèixer de primera mà la seva participació junt amb d’altres personalitats en l’intent de trobar solucions mediadores a la qüestió catalana. Durant el procés independentista català viscut a la tardor de l’any passat, Coello va exercir de mitjancer junt amb el lehendakari Iñigo Urkullu i els empresaris Marian Puig, Juan José López Burniol i Emili Cuatrecasas entre el president del govern Mariano Rajoy i el president de la Generalitat Carles Puigdemont per tal que aquest darrer dissolgués el Parlament de Catalunya i convoqués eleccions anticipades. Coello explicarà com tal es va viure aquest intent in extremis de mediació que finalment, no va arribar a bon port.

Nascut a Salamanca, Joaquim Coello és Enginyer Naval de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Navals de Madrid. MBA per IESE, actualment és Assessor de Presidència de Gamesa, Conseller de Miquel i Costas & Miquel, COMEXI, PORTEL i AudingIntraesa. President d’ASOPORT (Associació Estatal d’Empresas Operadores Portuàries), Assessor de Noatum Ports, Noatum Maritime, Ership i Enertika. Vicepresident segon i Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia d’Enginyeria. Exerceix també de Patró de la Fundació Pasqual Maragall i del Palau de la Música Catalana.

Anteriorment va ser president de la Fundació Carulla, d’Anesco (Asociación Nacional de Empresas Estibadoras y Consignatarias) i d’Applus així com també president de l’Autoritat Portuària del Port de Barcelona i membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona. Exdirector General de GAMESA EÓLICA. Exconseller delegat d’ITP. Expresident d’EUROJET. També va exercir com a degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Navals i Oceànics.

A nivell esportiu, l’any 1978 va participar a la regata “La Route du Rhum”, realitzant la travessia de l’Atlàntic en solitari, any en què va ser nomenat “Millor Esportista Nàutic”.

És també mereixedor de la Gran Creu de l’Ordre d’Alfons X el Savi i ha rebut el Premi a la millor trajectòria professional per AINE (Asociación de Ingenieros Navales y Oceánicos de España).

24-gener-2018
Categories: Agenda | Etiquetes: , ,

ENTITATS COL·LABORADORES